Vi får ofta samma frågor från kunder, här finner du svaret på de vanligaste.

Jag är diabetiker, kan jag använda fotmasken?

När det gäller medicinska tillstånd, som t.ex. diabetes där fotvård utförd av specialister är en viktig del är det viktigt att fotmask inte ersätter den ordinarie fotvården. Den kan användas som komplement till medicinsk fotvård.
Tala med din behandlande fotvårdsspecialist om du har funderingar.
Om du har sår eller skador på fötterna bör fotmasken inte användas alls förrän såren är läkta, avvakta sedan minst en vecka efter sårskorpan ramlat av innan du använder Efoot fotmask.

Vi har sålt fotmasken på Svenska marknaden sedan 2013 och har inte fått en enda rapport kring problem med fotmasken och diabetes.
Däremot är din hälsa viktigare för oss än att vi säljer en extra fotmask och råder därav alla med diabetes att först samtala med behandlande fotvårdare då problematiken kring diabetes skiljer sig bland alla individer.

Hur lång är leveranstiden?

Vi skickar beställningar gjorda före 15.00 samma dag, leverans med B-post och når dig inom 1-3 dagar beroende på var i landet du bor, om du har lantbrevbäring etc.

Vilken storlek har fotmasken?

Fotmasken passar upp till storlek 43-44 i svenska mått.
Om du har hög vrist eller bred fot kan den kännas trängre, du kan då ta en vanlig fryspåse utanpå fotmasken, massera ut lite vätska ur fotmasken så den täcker hela foten och dra sedan en strumpa utanpå för att hålla fast dem.
Tänk på halkrisken, gå försiktigt om du behöver röra dig under de två timmar de ska sitta på.

Hur får jag bäst resultat av fotmasken?

Börja alltid med ett fotbad på 15min, eller ta en dush/bad innan du använder fotmasken.
Avstå från alla salvor innan användandet, se till att du tvättat fötterna ordentligt.

– Klipp upp öppningen och ta på fotmasken
– Dra på ett par strumpor utanpå och behåll dem på i två timmar
– Skölj ordentligt efter behandlingen
– Ta fotbad varje dag på cirka 15min, eller se till att ha lite vatten i botten av badkar/dush när du dushar. Använd inga tillsatser, annat än tvål.

Efter 2-3 dagar kommer huden börja flagna, frestelsen kan vara stor att dra i detta men du kan orsaka sår genom att dra mot områden där huden inte ännu släppt.
Rulla av död hud eller låt den skava av genom nötning under dagen när du går.
Undvik salvor och annan behandling av fötterna under en period av 7-10 dagar, tills all hud fällts av från fötterna

Kan jag som gravid använda fotmask?

Ja, om du däremot har hudproblem eller känslig hud under graviditeten bör du avstå användningen. Reaktioner som kan förekomma är obehag under behandlingen p.g.a. den ökade känsligheten i huden i form av värme eller irritation.
Om du känner obehag, irritation, klåda eller mindre sveda under behandlingen, ta av fotmasken och skölj fötterna noggrannt.

Jag är allergisk mot vissa frukter, kan jag använda fotmasken?

När det kommer till allergier är det viktigt att vara tydlig med att produkten vi säljer innehåller fruktsyror och tillsatser som till 99% inte är allergiframkallande eller allergena.
Du kan hitta komplett innehållsdeklaration här, rådgör med läkare eller sjukvårdsupplysning eller annan kunnig vårdpersonal kring just din allergi och produktens innehållsdeklaration.

Vår standardinriktning är alltid – om du är osäker, använd inte produkten förrän du inhämtat mer information kring din situation.

De allra flesta kan använda fotmasken utan problem, även de med allergier mot t.ex. citrusfrukter och liknande.
Fotmasken är inte annat än fruktsyror, glykoler och alkoholer som även återfinns i högre doser i smink och andra ansikts/hudvårdsprodukter.